• Nieuw
Champagne Louise Brison - Chardonnay de la Côte des Bar 2017 - Fles 75 cl
  • Nieuw
Champagne Louise Brison - Chardonnay de la Côte des Bar 2017 - Fles 75 cl

Louise Brison

Chardonnay de la Côte des Bar 2017 | Fles 75 cl

De Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison is een zuivere en verfijnde champagne. Het is een cuvée die chardonnay-liefhebbers op zoek naar een authentieke expressie zal bekoren. Deze champagne onthult delicate aroma's en een grote frisheid. De Chardonnay de la Côte des Bar 2017 begeleidt perfect een verfijnde aperitief of een gourmetdiner.

 
per eenheid
49,95 €

per eenheid
49,95 €

Bestel vandaag en ontvang uw pakket op dinsdag 24 september 2024.

Bij gereguleerde temperatuur opgeslagen

Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur

24H Levering

Van 5,99 € in Nederland en 6,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €

Beveiligde betaling

Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving

Geschenk bericht

Laat een kort bericht in uw pakket achter

Omschrijving

De Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison is een zuivere en verfijnde champagne. Het is een cuvée die chardonnay-liefhebbers op zoek naar een authentieke expressie zal bekoren. Deze champagne onthult delicate aroma's en een grote frisheid. De Chardonnay de la Côte des Bar 2017 begeleidt perfect een verfijnde aperitief of een gourmetdiner.

De bereiding van Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison

De Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison wordt gemaakt van 100% chardonnay, afkomstig van de wijngaarden van Champagne Louise Brison gelegen op de Côte des Bar. Dit terroir, gelegen in het zuiden van de Champagne, heeft een kalkrijke bodem en bereikt een hoogte van 320 meter. De zuid/zuidoostelijke blootstelling zorgt voor een optimale rijping van de druiven.

Het millesime 2017 wordt gekenmerkt door een reeks klimaatuitdagingen, met belangrijke nachtvorst in de lente, gevolgd door intense hitte van half mei tot juli, en vervolgens hagel in augustus. Ondanks deze moeilijke omstandigheden bereikten de druiven een uitzonderlijke kwaliteit, wat resulteerde in een verrassende en unieke cuvée. Deze champagne wordt gefermenteerd en gerijpt gedurende 9 maanden in eiken vaten, zonder malolactische fermentatie, waardoor de frisheid en levendigheid van de chardonnay behouden blijft. De rijping op fles vindt vervolgens plaats in de kelders van het domein Louise Brison, waardoor de wijn zijn complexe aroma's en elegante structuur kan ontwikkelen. Het ontbreken van dosering (0g/L) maakt het een Brut Nature champagne, die de zuiverheid en mineraliteit van het terroir onthult.

Proeverij van de cuvée

  • Kleur

    Voor het oog presenteert de Chardonnay de la Côte des Bar 2017 een lichtgele kleur, schitterend met groene reflecties, typisch voor jonge chardonnays. De effervescence is fijn, aanhoudend, en creëert een prachtig ketting van belletjes.

  • Neus

    In de neus onthult deze champagne subtiele aroma's van witte vruchten zoals appel en peer, gecombineerd met bloemige noten van witte bloemen en een hint van versgebakken brioche. Met de tijd komen nuances van citrus en mineraliteit naar voren, wat extra complexiteit biedt.

  • Mond

    In de mond is de champagne Chardonnay de la Côte des Bar 2017 levendig en fris, met een scherpe aanvang die evolueert naar smaakjes van krokante vruchten. De textuur is zowel crèmig als gespannen, gemarkeerd door een aanhoudende mineraliteit en een lange, zilte en verfrissende afdronk.

Suggesties voor combinaties

Hapjes
  • Verse oesters met een schil van citroen
  • Zalm tartare met dille
  • Blinis met kaviaar en crème fraîche
Gerechten
  • Risotto met zeevruchten
  • Filet van tong met witte boter
  • Kip van Bresse met room en morillen
Desserts
  • Citroentaart met meringue
  • Limesorbet
  • Vanillesoufflé

De prijs van Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison

De prijs van de fles champagne Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison is 49,95 €. Deze prijs weerspiegelt de uitzonderlijke kwaliteit van deze cuvée, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven. De aromatische complexiteit en levendige frisheid van deze champagne maken de Chardonnay de la Côte des Bar 2017 een uitstekende keuze voor liefhebbers van uitzonderlijke champagnes.

Recensies van Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison

De recensies van de Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison zijn extreem positief. Consumenten waarderen de levendige frisheid en het complexe aromatische profiel, dat fijnheid en kracht combineert. Deze champagne wordt vaak beschreven als een revelatie, met een gemarkeerde mineraliteit en een indrukwekkende lengte in de mond, wat het een ideale keuze maakt voor liefhebbers van zuivere en elegante chardonnays. Voor meer informatie, bezoek onze pagina gewijd aan recensies van de cuvée Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison.

Deze champagne bewaren

Om de champagne Chardonnay de la Côte des Bar 2017 Louise Brison in optimale condities te bewaren, wordt aanbevolen deze te bewaren op een koele, donkere en trillingsvrije plaats, met een stabiele temperatuur tussen 10 en 12°C. Dankzij de frisheid en natuurlijke zuurheid heeft deze champagne een goed bewaarpotentieel en kan 5 tot 7 jaar, of zelfs langer, worden bewaard, waardoor complexere aroma's en een toegenomen rijkdom in de loop der tijd worden ontwikkeld.

Kenmerken

Terroirs

  • Druivensoort:

    Chardonnay (100%)

  • Terroirs:

    Côte des Bar

Vinificatie

  • Kleur

  • Jaargang:

    2017

  • Wijnverzorging:

    Verhoogd in hout

  • Malolactische gisting:

    Niet uitgevoerd

  • Dosage:

    Brut Nature (0 gr/l)

Proeverij

  • Aromas:

    FruitigBanketbakkerVergoedingen

  • Combinaties:

    Te serveren als aperitief of aan het begin van een maaltijd

  • Bedienings temperatuur:

    9°C

  • Hoogtepunt:

    Hoogtepunt:20242026
    (Apogeum)
    2032

Klanten mening

5.0/5 (1 klanten meningen)
  1. 100%
    100%1 Kritiek
  2. 0%
    0%0 Kritiek
  3. 0%
    0%0 Kritiek
  4. 0%
    0%0 Kritiek
  5. 0%
    0%0 Kritiek
  6. 0%
    0%0 Kritiek

Meningen over deze cuvée

  1. SOPHIE R.29 maart 2024

    Chardonnay de la Côte des Bar 2015 - naakt - fles 75 cl

Louise Brison Chardonnay de la Côte des Bar 2017: goed om te weten

🍾 FormaatFles
📍 TerroirsCôte des bar
↕️ DoseringNatuurlijke champagne
💡 Soort champagneBlanc de blancs
⏳ Wijn rijpingChampagne op hout gerijpt
🔎 Malolactische gistingNiet uitgevoerd
🎨 KleurWitte champagne
🍇 DruivensoortChardonnay
⭐ VintageVintage 2017
❤️ SelectiesVintage champagne